Blogg-byte

Hej!

Numera kommer jag att skriva mest i min andra blogg.

Titta gärna in
där.

S som i Sylvia

Knyckt från blogg-/FB-vän:


Jag heter: Sylvia

Jag vill: Stråla av energi.

Jag har: Slöat de senaste fem ären.

Jag är rädd för: Stekande Sol 

Jag är inte: Snabbfotad

Jag sjunger: Sinatralåtar

Jag är: Skogs-promenerare

Ett djur som jag påminner om är: Säl (knubbsäl)

Modersmål: Stockholmska/svenska

Jag älskar:  Seriösa skämtare.

Kopiera detta till din status (eller blogg) och svara på frågorna... med ord som börjar på första bokstaven i ditt namn.

  
Skogsälskaren Sylvia som snabbfotat storskogens stormfällda stammar.


En trevlig dag

Så hr jag varit på kryssning till Helsingfors. Två nätter ombord på båten och en hel dag i Helsingfors.
Vi hade tur med vädret - en klarblå himmel och strålande sol. Höstfärgerna glödde och staden visade sig från sin vackraste sida.

Här kommer lite bilder. Klicka på bilderna om du vill ha ett större format.

Vi startade i den berömda Tempelkyrkan, som delvis ligger insprängd i berget. Otroligt vacker med den råa stenen.

         Sedan följde besök på konstmuseet Kiasma med modern, nutida konst. Min kompis Ingrid har tagit alla bilderna från muséet. Visst är hon en duktig fotograf. Den runda bilden är enormt stor, ca 2 m i diameter och trots att den är fantastiskt vacker lite läskig tycker jag. Den är bara delvis målad, kalejdoskopeffekterna är gjorda av riktiga fjärilsvingar!

             Dags att få något i magen. Vi tog spårvagnen en bra bit och var helt plötsligt en bit utanför centrum. Vi promenerade förbi kolonilotter och vackra parkområden. Bakom några stora häckar dolde sig ett gammalt kråkslott som en mycket originell dam driver. Miljön måste upplevas, men några kort blir det som kan ge en aning om atmosfären.

            

         


Tillbaka i Helsingfors ville vi ta oss en närmare titt på Helsingfors Domkyrka. Den där vita stora kyrkan ni vet, som ligger högt uppe och som syns på långt håll när man är på väg in med båten. Men på det jättestora torget nedanför kyrkan var det björnparad. En otroligt häftig syn med 142 st  2 meter höga björnar som var uppställda på rad runt hela torget. Var och en av björnarna representerade ett av länderna som ingår i FN. Varje land har utsett sin konstnär som fått utforma sitt lands björn. De är nu ute på turné för att propagera för fred och alla människors lika värde. Vi var trollbundna över variationen som visades upp. Här följer lite smakprov.

                   Vi hann i alla fall med en snabbtitt på kyrkan innan det var dags att återvända till båten. Mitt intryck av kyrkan är att den är vackrast utifrån. Men orgeln, som är Finlands största, var vacker.

    


Efter denna intensiva dag var det definitivt en trött Sylvia som besökte nattklubben för att titta på midnatts-showen.
RSS 2.0