Gäller inte tyngdlagen för alla?

Kolla in dessa varelser, som inte har susning om vad orden höjdrädsla och tyngdlag innebär.

Tulpaner

Jag älskar tulpaner.
Jag frossar i tulpaner.
Jag har svårt att slänga tulpaner.
Tulpaner är vackra i alla stadier.


Gäller att inte tappa fokus....

... de orden vet jag inte hur många gånger de upprepades härom kvällen.

Jag har ju under hela hösten deltagit i en  studiecirkel med inriktning på viktminskning med hjälp av kognitiv beteendeterapi. Den var bara såååå bra och intressant. Som de flesta av oss har jag gått ett antal kurser i personlig utveckong, både privat och genom jobbet. Men aldrig att jag kopplat det till mina ätvanor och min övervikt. Tala om förträngningsmekanismer.

Hur som helst har jag blivit av med 14 kg sen i september förra året. Och ca 4-5 kg till skall väck!

Jag är fortfarande motiverad men i o m att piskan försvann, d v s träffen varje vecka med invägning och diskussioner om tillkortakommanden och framsteg, har jag tappat fokus lite grann. Det är så lätt att låta det glida över lite när jag lägger upp maten. En liten kaka till kaffet, den väger ju inte så mycket, os v.

Vi är flera i gruppen som känner att vi är lite för sköra för att köra helt på egen hand. Dyker det upp någon påfrestning utöver det normala är det så lätt att trilla ditt i sitt gamla beteende. Så nu har vi bildat en liten stödgrupp som träffas var 14:e dag och peppar varandra. Första träffen var i torsdags. Och det var då vi alla upprepade samma mantra - det gäller att inte tappa fokus......


Inte förbjuden men OK bara om den ryms inom kolhydratskvoten.
Vilket innebära att några nyttigare kolhydrater får stryka på foten
.
Alla dessa val vi måste göra här i livet...... Visst är det jobbigt! "s"

Jag har tagit tillbaka mitt hem!

Ja så känns det verkligen. Fick fönstren bytta för en och en halv vecka sen. Hade beställt storstädning efter det för att få bort allt byggdamm som samlats under alla de månader de jobbat med fasaden och balkongen.

Efter storstädningen fick jag lite inspiration så det blev ommöblering, inköp av lite nya kuddar och överkast. Ett jättejobb med att ställa alla böckerna i färgordning, som jag fick för mig att göra. Passade på att göra ytterligare en rensning av böckerna och bar iväg med dem till grovsoporna. Ställde kassrna lite för sig så att den som ville kunde botanisera bland titlarna.

Så nu sitter jag här i mitt "nya" hem och bara njuter! Äntligen kan jag börja bjuda hem mina vänner igen.

Ny TV är också inhandlad. En 32" platt sak. Inte den plattaste modellen, de är fortfarande för dyra men jag tycker den är jätteplatt jämfört med min gamla . Har lyckats få igång den så jag kan titta på de olika programmen men har inte hunnit sätta mig in i hur jag lägger kanalerna där jag vill ha dem, eller hur jag kan spela in program eller hur jag skall koppla videon och DVD:n. Men det kommer väl så småningom. Siba hade kampanjpris 4.449:-, ordinarie pris 4.995:-. Jag var in på MediaMarkt och de hade samma TV där för 5.995:-. Jag visade annonsen från Siba och fick den till deras pris, d vs 4.495:-. 

Min bror hade hjälpt mig med research på nätet innan inköpet. Jag begriper ju inte ens vad det betyder med alla förkortningar hit och dit och inbyggd boxer och det ena med det andra. 
 

För övrigt har det varit väldigt kallt några dagar. Rocky får köldkramp när det är runt 12-15 minusgrader och hoppar runt på tre ben. Har faktiskt fått övertala honom att gå ut över huvud taget. Idag var det mildare så vi tog en tur på 1,5 timme i morse för att kompensera våra tidigare korta turer.

Det är enormt mycket snö överallt. Jag kan inte minnas att jag sett så här höga och breda plogvallar efter gångvägarna och gatorna tidigare.  Men om det nu nödvändigtvis skall vara vinter så skall den i alla fall vara vit tycker jag. Och vackert är det med besked!
RSS 2.0